Ohjelmat – toimisto

Toimisto

OpenOffice

Apache OpenOffice (aiemmin OpenOffice.org) on avoimeen lähdekoodiin perustuva toimisto-ohjelmisto, joka sisältää tekstinkäsittelyohjelman (Writer), taulukkolaskentaohjelman (Calc), esitysgrafiikkaohjelman (Impress), tietokantaohjelman (Base), vektorigrafiikan tuottamiseen tarkoitetun piirto-ohjelman (Draw) sekä matemaattisten kaavojen kirjoittamiseen tarkoitetun ohjelman (Math). OpenOffice.org on käännetty yli 40 kielelle, myös suomeksi (https://fi.wikipedia.org/wiki/Apache_OpenOffice).

LibreOffice

LibreOffice on avoimeen lähdekoodiin perustuva ilmainen toimisto-ohjelmisto, jonka koodikanta ja kehittäjäyhteisö periytyvät alkuperäisestä OpenOffice.org-hankkeesta. Ohjelmisto tarjoaa välineet tekstinkäsittelyyn ja taulukkolaskentaan sekä esitysgrafiikan, vektorigrafiikan, tietokantojen ja matemaattisten kaavojen tekemiseen ja käyttämiseen. LibreOffice on käännetty suomen lisäksi yli sadalle kielelle, ja se on asennettavissa kaikkiin yleisesti käytössä oleviin käyttöjärjestelmiin, joihin lukeutuvat Microsoft WindowsOS X ja Linux. Monet Linux-jakelut, kuten DebianUbuntuFedoraMandrivaopenSUSE ja CentOS, sisällyttävät LibreOfficen omaan ohjelmistovalikoimaansa. LibreOfficen kehitystyötä koordinoi riippumaton The Document Foundation -säätiö (https://fi.wikipedia.org/wiki/LibreOffice).

Kuvaajat

Plot.ly

Online kuvaajat.

Draw.io

Online vuokaavioiden teko.

Wolfram Alpha

Älykästä tiedonhakua, mutta kätevä myös erilaisten kuvaajien tekoon. Täysi versio maksullinen.

Wolfram|Alpha introduces a fundamentally new way to get knowledge and answers – not by searching the web, but by doing dynamic computations based on a vast collection of built-in data, algorithms, and methods.